Aanleverspecificaties artwork zakelijke orders

Lees onderstaand de aanlever specificaties en uitleg voor het artwork van zakelijke orders:

Vectorbestand
Voor een optimaal print resultaat van zakelijke bedrukkingen hebben we een grafische afbeelding nodig, ook wel vector bestand genoemd. Een vectorbestand is een grafische afbeelding welke vrij is van pixels en oneindig kan worden vergroot. Hiermee is een tamponbedrukking mogelijk en kan een scherpe digitale bedrukking worden gegarandeerd. Een vectorbestand kan worden geüpload als EPS of AI in onze zakelijke webshop.

Een pixelbestand is de tegenhanger van het vectorbestand. Voorbeelden hiervan zijn JPG, PNG, BMP en GIF bestanden. Een pixel bestand opslaan als EPS of AI maakt het nog geen grafisch bestand. Een pixelbestand kan worden omgezet naar een grafische afbeelding door een vormgever. Dopper biedt deze service niet aan.

specification for company logo NL

Letteromtrekken
Als je artwork teksten, letters of karakters bevat dan is het belangrijk dat deze ook in grafische afbeelding zijn omgezet. Dit kan worden gedaan d.m.v. letteromtrekken. Hiermee zorg je dat de tekst correct wordt weergegeven bij het bedrukken en zal er geen sprake zijn van foutmeldingen als lettertypes ontbreken.

Indien artwork niet is voorzien van letteromtrekken dan kan het zijn dat een artwork aanpassing of lettertype wordt gevraagd. Dit kan voor vertraging zorgen in het bestelproces, daarom adviseren wij het artwork direct juist aan te leveren.

Vormgeving uitbreiden

Zorg ervoor dat de vormgeving van de afbeelding of het logo is uitgebreid. Dit voorkomt dat bijvoorbeeld de lijnen en of overvloeiing in de juiste schaal mee vergroten en of verkleinen.

Drukkleuren
Wij werken op basis van het PMS-kleursysteem. Omdat deze kleurcodes wereldwijd bekend zijn kunnen wij op basis hiervan de juiste druk verzorgen.

Zorg dan dat het artwork is opgemaakt in PMS Solid Coated. Indien artwork niet is aangeleverd in PMS Solid Coated dan zullen wij de PMS Solid Coated kleur bij benadering bepalen. Let op, hierbij kan een tintverschil ontstaan.

Bestel jouw customised Dopper flessen hier.

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen via print@dopper.com of 023-2049905.